Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 februari 2014

Motie: Straten in Meers na reconstructie 2012 al in verval

D66 Stein dient in de raadsvergadering van 25 februari 2014 een motie in m.b.t. tot de reconstructie in 2012 van een aantal straten in Meers.

Tijdens deze reconstructie werkzaamheden zijn regenwaterinfiltratie voorzieningen aangebracht, is het wegdek voorzien van klinkers, stoepen verbreed en straten aangepast.
Al bij de presentatie van de plannen werd er door de bewoners forse kritiek geleverd. Deze kritiek heeft de gemeente destijds voor het grootste deel naast zich neer gelegd.
Deze kritiek was met name gericht op de splitsing Meersereindstraat – Meerserkoestraat. In de praktijk is deze splitsing zoals destijds al door de inwoners voorspelt een obstakel.
Ook de kwaliteit van de bestrating is de meeste inwoners een doorn in het oog. Voor veel geld is de weg bestraat en eigenlijk vrijwel na de aanleg was de spoorvorming al zichtbaar. Deze is in twee jaar tijd alleen maar erger geworden. Verder zijn er op diverse plekken parkeer problemen ontstaan. In de Meersereindstraat is er op diverse plaatsen voldoende ruimte om te parkeren, maar ligt een behoorlijk brede stoep. In de Kerkstraat is door het aanleggen van een stoep geen ruimte meer om auto’s te parkeren. Voor deze inwoners is er niet gezocht naar een oplossing om op een andere plaats te parkeren.
Door de brede voegen (waardoor het regenwater dient te passeren en geïnfiltreerd word in de ondergrond) van de bestrating op de stoepen is er reeds nu al veel mos-vorming zichtbaar en groeit er veel gras en onkruid. Dit geeft de stoepen een 2 jaar na reconstructie een verpauperde uitstraling.

20140225 Straten Meers